Het team

Het team bestaat uit Marja Hevel (voedings- en natuurgeneeskundige), Edwin Vinke (chef**) en
Henriëtte van Norel (ervaringsdeskundige en culinair publiciste).

 

One Pro gerechten1376

Gezondheid

Gezondheid is ons grootste goed. Marja Hevel helpt cliënten het bewustwordingsproces op gang te brengen, door advies te geven over gezonde voeding en een gezonde beweegstijl. Tevens maakt zij aan de hand van een breed bloedbeeld voedingsprogramma’s op maat. Dit alles met als doel om de levenskwaliteit van mensen met een welvaartsziekte te verbeteren. Ook voor diegene die nog niets onder de leden hebben, maar wel preventief willen inzetten op een gezonde leefstijl is Marja Hevel hét adres bij uitstek. Haar motto is: ‘Hoe blijf ik gezond?’ in plaats van ‘Hoe word ik weer beter?’.

494956677

Expertise

Expertise en passie, dat was nodig om te komen tot een praktisch en leerzaam kookboek waar iedereen van kan genieten. Een kookboek waarbij gezondheid op de eerste plaats komt. Edwin Vinke: “Mijn lichaam kreeg enkele jaren geleden een opdonder en liet me weten dat het zo niet verder kon. Om te zorgen dat het mijn gasten aan niets ontbrak, stond ik dag in, dag uit zo’n 12 uur achter het fornuis. Altijd maar druk, net als veel gezinnen tegenwoordig en dat terwijl dit ten koste ging van mijn fysieke en mentale gezondheid. Voor mij was direct duidelijk dat het tij gekeerd moest worden. Toen Marja en Henriëtte bij mij kwamen, was dan ook meteen duidelijk dat ik hierin mee wilde gaan. Samen met mijn ervaren keukenteam hebben wij bestaande recepturen die van oudsher met veel meer eiwitten worden vervaardigd, teruggeschreven naar slechts één eiwit. Dit vergde soms uiterste creativiteit van ieder van ons, omdat we op zoek moesten naar nieuwe combinaties. Terug naar de basis. Zo hebben we ons verdiept in vragen als: ‘Wat bindt een mayonaise en hoe krijg je zo’n binding?’, ‘Hoe kan je een romige smaak realiseren?’ en ‘Hoe blijft de smaak behouden waardoor een gerecht zo geliefd is geworden?’ als er in elk gerecht maar slechts één eiwitsoort mag voorkomen. Dit was een bijzonder uitdagende, maar uitermate leerzame reis voor ons hele team. De ervaringen van deze reis delen we graag met iedereen.

7774

Ervaringsdeskundige

Ervaringsdeskundige. Met een bloeddruk van 220 (bovendruk) kreeg ik 2 jaar geleden in een Nederlands ziekenhuis van een dienstdoende arts te horen: “Van harte gefeliciteerd. Vanaf nu hoort u voortaan bij de 75% 50-plussers die de rest van zijn leven aan de hogebloeddruk medicijnen gaat”. Henriëtte van Norel: “Voor mij was dit het startpunt van deze fascinerende reis. Samen met Marja Hevel heb ik mijn voedingsprogramma in korte tijd drastisch omgegooid. Na een uitgebreid bloedonderzoek kreeg ik een voedingsadvies op maat en startte ik met 3 maaltijden per dag. Elke maaltijd begin ik sindsdien met een hap van de eiwitsoort op mijn bord en ga ik tweemaal per week een uur wandelen.

Het resultaat was verbluffend, temeer omdat ik veel meer moest gaan eten dan ik voorheen deed. Nog geen 8 weken later was mijn bloeddruk gedaald naar 120/80 en als bijvangst verloor ik 25 kilogram aan gewicht. Mijn vermoeidheid was weg, mijn energie was terug, géén medicatie nodig en ik kon mijn prachtige outfits van jaren geleden weer aan.” Hoe? “Door te genieten van puur, eerlijk en gezond eten en meer te bewegen. Als ervaren journaliste wist ik direct, dat ik dit verhaal met u wilde delen. Ik gun immers iedereen een betere levenskwaliteit. Daarom gingen Marja en ik samen op zoek naar een ervaren chef die ons wilde helpen bij de verwezenlijking van ons boek. Het resultaat is een uniek kookboek met prachtige, rijk geïllustreerde recepten en een eenvoudig over te nemen leefstijl voor iedereen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Something went wrong. Please check your entries and try again.

 

Contactgegevens


info@oneprocooking.com
0031-6-51597063
IBAN NL 71 RABO 0106571028
K.v.K. 30171645
BTW-nr: NL001886511B63

© COPYRIGHT 2021 ONE PRO COOKING ONEPROCOOKING.COM ALL RIGHTS RESERVED